fredag den 10. februar 2012

Så kom vi i gang i Hoa Hong Practical Kindergarten :)


Vi startede i børnehaven sidste onsdag. Hold da op for et, for mig, kaos at blive kastet ind i. Der er i alt 19 klasser med ca. 60 børn i hver klasse. Der er i alt 100 ansatte hvor af de 57 af dem er lærerinder. Det var kun Kathrine og jeg der skulle starte arbejde i den børnehave, så vi skulle være lærerinder sammen i 1B for de 5-6 årige. I 1B er der 62 børn, 1 hovedlærerinde og 2 lærerinder hvoraf det kun er en ud af de tre der kan snakke engelsk. Men de to andre lærerinder er simpelthen så søde og imødekommende og prøver virkelig at kommunikere med os så vi føler os velkomne. Den første dag virkede det lidt som om at de ikke rigtig gad os, men det var kun fordi de var lidt generte og lidt nervøse for at vi kom og de ikke kunne snakke engelsk med os, for efter et par dage blomstrede de helt op og vi har det godt sammen. Hvis der er noget de gerne vil have os til at hjælpe dem med så prøver de at vise os hvad det er ellers så oversætter Miss. Ha for dem. For resten så hedder hovedlærerinden Giep (udtales Ziep) og den anden lærerinde hedder Giang (Udtales Zae).



Det var godt nok overvældende med alle de børn der ventede på at vi kom. Vi fik af vide at de havde været rigtig spændte på at vi kom. Vi fik præsenteret os og resten af dagen fulgte vi bare lidt med og prøvede at holde styr på hvad der foregik.






Fra i mandags af skulle Kathrine stå for aktiviteter i en halv time som vi så skal fortsætte med resten af den tid vi skal være der. Det var lidt af en udfordring, selvom vi havde delt børnene op så vi kun havde 30 børn af gangen, for det med at høre efter når vi siger noget det har de ikke helt styr på endnu J Men så er det godt at vi har miss. Ha til at hjælpe os med at holde styr på tropperne. I dag torsdag, har vi leget ”Bjørnen sover” med dem, det var de ret så vilde med. (Også selvom vi sang den på dansk til dem) Men selve ideen med legen var de helt med på. Jeg tror det bliver rigtig spændende og lærerigt fremover.

I lørdags var vi på personale-tur sammen med de næsten 100 ansatte der er i børnehaven. Hvert år tager de rundt til 7 forskellige templer og beder. (Mange gange i hvert tempel) Vi blev så inviteret med i år og det var en super hyggelig tur J Vi fik snakket med nogle af de andre lærerinder som vi normalt ikke får snakket med i børnehaven da vi som sagt er rigtig mange ansatte. Vi mødtes om morgen ved børnehaven og kørte i to busser mod det første tempel. Det er nogle rigtig flotte templer og rigtig fedt at få lov til at få indblik i deres kultur sammen med lokale. For mit vedkommende ville det have været rigeligt med at se 3-4 templer.(Da jeg synes de ligner hinanden en del) Men det er deres kultur og religion, så lige meget hvad var det fedt at få lov til at være med. Vores hovedlærerinde var så sød ved os og havde lavet frokost til os, det var så lækkert. Det var så sjovt at opleve dem uden for børnehaven, det var lidt som at være på tur med en flok teenagere, de var helt fjollede og ELSKER at få taget billeder J Vi var selvfølgelig rigtig interessante at få taget billede sammen med både med lærerinderne men der var også nogle fremmede vietnamesere der synes det var utroligt spændende at der var sådan to danskere, så de skulle da også have taget billede med os. Der var til gengæld en mand ude ved et af templerne der ikke var så begejstrede for os. Da vi var på vej ud fra templet, begyndte han at små-råbe efter os, for han mente at når vi var hvide mennesker så skulle vi betale penge for at komme ind og se templet. Det mente lærerinderne så bestemt ikke at vi skulle fordi vi var lærerinder sammen med dem. Så de diskuterede det med manden imens vi blev hevet væk derfra af nogle af de ansatte og bussen så måtte komme og hente os længere oppe af vejen så vi ikke skulle forbi ham igen J

Det er meget rart at føle at der bliver taget hånd om os og vi ikke står alene med en som ikke kan forstå hvad vi siger og vi ikke kan forstå hvad han siger J

Nå det var alt fra nu. Jeg vender snart tilbage igen J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar